download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

FlexType

<1 2 3 4 5 >

Автор
Съобщение
океан
Нед, 12.07.09, 14:29

RE: FlexType

” kdkvo stava s tova FlexType za6to neraboti sega kak da si smenqvam na bg pomognete molq „

Точно за това сме толкова против тази излишна програма.Само с преинсталация на уйндоус се оправя проблема.И следващия път пак го инсталирай.

galkamalka
Нед, 12.07.09, 16:25
” Точно за това сме толкова против тази излишна програма.Само с преинсталация на уйндоус се оправя проблема.И следващия път пак го инсталирай. „

За някои неща сте доста начетени, но когато започнете да плюете по Flex Type ви личи от далече кви сте забавни!

Съвсем скоро ще се навършат 9 години откакто ползвам Flex Type!

редактиран от galkamalka на 13.07.09 12:07
океан
Нед, 12.07.09, 18:09
Браво.А аз никога не съм имал нужда от него.Явно не ти се отдава писането на български.
редактиран от океан на 12.07.09 18:11
soft-support
Нед, 12.07.09, 18:37
С риск да си навлека гнева на някои защитници на ФТ, ще се опитам накратко да разясня, защо не е препоръчителна употребата му.
Първото и основно нещо е, че това е просто една излишна програма за Windows XP и следващите версии. Flex type бе много добро решение за Windows 98, защото там се налагаща употребата му за коректна работа с кирилица.
При Windows XP обаче поддръжката и работата с кирилица е пълна. Самата операционна система съдържа всичко необходимо за безпроблемна работа, освен фонетична клавиатура. Именно липсата на тази клавиатурна подредба може да примами потребителите да инсталират ФТ, но това не е необходимо, защото вече има много варианти за добавяне на фонетика (например Phonetic - Huku ).

Така въпроса се измества в - "защо да използвам само клавиатурна подредба, вместо ФТ с който съм свикнал от години?"

За да отговоря ще започна с едно повторение. Flex Type е излишна програма в XP. Заедно с инсталирането й съвсем нормално се добавят нови елементи в авто-стартиращия списък с приложения на операционната система (елементи чиито зареждане може да си спестите). Добавят се и нови редове в системния регистър обвързващи даден операции с Flex Type (можете да си спестите и тези излишни записи в регистратурата). Добавя се и още един постоянен процес, който въпреки, че няма да се отрази чувствително на системата ви е напълно излишен и ненужен. При инсталацията си ФТ инсталира и някои вървящи с него шрифтове. В това нямаше да има никакъв проблем (можете да си добавите колкото шрифта желаете), ако не заменяше някои от вече наличните такива. Това (макар и в редки случаи) може да доведе до проблем при използването на дадена програма която изисква някои от заменените шрифтове, а именно да се получат маймунки и нечетящи символи.
Тук вероятно използващи ФТ ще ме нападнат, че не са имали проблем с маймуница никога. Както казах, подобно нещо може да се наблюдава само в определени случаи. Надявам се да се съгласите, че може и с години да си нямал проблем породен от ФТ, но е неприятно да се появи в момент който най-малко ти трябва. Казано с други думи ако не използвате ФТ под XP, вероятността да имате подобен проблем е по-малка отколкото ако сте инсталирали продукта на Datecs.
Освен напълно излишните нововъведения в системата ви и потенциалните проблеми които можете да си навлечете трябва да се отчете и още едно важно според мен нещо.
Използвате ФТ за да пишете на кирилица, но това все пак е една отделна програма. Както всеки знае Windows не е от най-стабилните системи. Винаги може поради някаква грешка, бъг или проблем, Flex Type да откаже да функционира. Така в даден момент може да бъдете възпрепятствани от иначе простото нещо - да пишете на кирилица. Имам предвид ситуация в която самия Windows да няма проблем, а самата програма Flex Type поради някаква причина да откаже да функционира.
Вероятността да останете без кирилица при вариант при който нямате ФТ и използвате само самия Windows е по-малка нали?

Най-вече заради замяната на някои шрифтове деинсталацията на ФТ не би решила проблема ви, ако в даден момент се появят маймунки и ейроглифи. Стандартното премахване на Flex Type от Add/Remove Programs не е достатъчно и процедурата по възстановяване на Windows към първичния му вид е малко по сложна и няма нужда да бъде описвана тук.

Единствения плюс при употреба на ФТ за който се сещам е да сменяш езика само с бутона Control вместо с Control+Shift например. Лично за мен това не е точно плюс, защото често случайно човек може да закачи CTRL и така да смени без да иска режима си на писане.

Все пак всеки сам може да избере дали да инсталира Flex Type или не на системата си. За мен това е един (както казах няколко пъти вече) напълно излишен продукт, водещ със себе си и излишни "допълнения" към системата ви. Не мога да разбера ползата от програма предлагаща нещо вече налично и без нея, но можеща само да доведе до усложнения.

boy4o
Пон, 13.07.09, 12:00
Съдържа полезен съвет
anonymous
Пон, 13.07.09, 18:40

RE: RE: FlexType

” Точно за това сме толкова против тази излишна програма.Само с преинсталация на уйндоус се оправя проблема.И следващия път пак го инсталирай. „
И аз съм против тая програма писна ми да си преинсталирам компа накрая в кофата ще отиде не съм много компетентна в тея неща ама има и други програми ако може да ми помогнеш ще съм ти Благодарна
iwkom
Пон, 13.07.09, 20:26
Никога не ми се е налагало да ползвам. Веднъж от любопитство го сложих и работих с него близо половин година, махнах го при следващата преинсталация на компа, но не беше по вина на ФТ. Нито с него нито без него съм имал някакви проблеми
Така че за мен употребата му е напълно излишна.
anonymous
Пон, 13.07.09, 21:12
Аз лично използвах ФТ близо 2 год. докато накрая след един рестарт самата програма се повреди и не искаше да се включи. Пробвах със преинсталация на програмата (абсолютно стандартна процедура), но не помогна. В крайна сметка реших да се откажа от ФТ и при премахването му чрез Add/Remove Programs ми се затри доста голяма част от езиковите поддръжки на Windows-a. Да не говорим, че по никаквъ начин не можах да подкарам стандартния Langugage Bar. След инсталация на ФТ той просто изчезва... Това ме отказа да от използването на ФТ!
океан
Пон, 13.07.09, 21:52

RE: RE: RE: FlexType

” И аз съм против тая програма писна ми да си преинсталирам компа накрая в кофата ще отиде не съм много компетентна в тея неща ама има и други програми ако може да ми помогнеш ще съм ти Благодарна
Не разбирам.Да ти помогна за какво.Тази програма е просто излишна. Уйндоус си има перфектна кирилизация.Ако е до фонетиката може да се ползва:Phonetic - Huku
По горе има линк.
dreamskill
Вто, 14.07.09, 17:16
Интересна информация

<1 2 3 4 5 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.