download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

molq... pomo6t ot phrozencrew ili drugi kompetentni

<1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Сря, 02.04.08, 13:01

RE: molq... pomo6t ot phrozencrew ili drugi kompetentni

Благодаря ти че си си направил труда.Имам регистрация в този сайт.Пред мен вече не стои дилема дали беленето да е ръчно или машинно.Купувачите си изискват ръчно белене с цел по малки поражения върху дървесината.И единствения начин си остава ръчното белене със "скоби"и сега аз преди да ги поръчам ми се иска да разбера най оптималната форма на тази скоба с цел увеличаване на производителността и намаляване на усилието на "оператора"
океан
Сря, 02.04.08, 13:09

RE: molq... pomo6t ot phrozencrew ili drugi kompetentni

” че де го тоз човек бе дядо попе...аз пак си рекох че тук все учени хора,знаят те....но
Ей я Златена разляла чая от смях,и превърна "процеца снемане на кората от дървесината"в"тоя дето стърже по трупите??? "
Все едно да каже дядо поп не чете молитви а си бръщолеви и си припява нещо си там
Остави това но сега ми е на грижа дали не се е попарила „
Ето какво представлява.Извинявай за грозния чертеж дано го разбереш.01.jpg
anonymous
Сря, 02.04.08, 13:32
Както е на клипа е най- добре , защото прилагаш силата по посока на рязането и тя се използва максимално т.е. има най- голямо КПД. При всяка промяна на дрьжките под ьгьл , част от приложената сила ще се губи в зависимост от големината на ьгьла , при 90 градуса ще е най-голяма загубата. Производителността можеш да я променяш в зависимост от работника, като променяш радиуса на извиването , ьгьла на заточването и дьлжината на скобата, но не с поставянето на дрьжките под ьгьл
anonymous
Сря, 02.04.08, 13:48

RE: molq... pomo6t ot phrozencrew ili drugi kompetentni

” Както е на клипа е най- добре , защото прилагаш силата по посока на рязането и тя се използва максимално т.е. има най- голямо КПД. При всяка промяна на дрьжките под ьгьл , част от приложената сила ще се губи в зависимост от големината на ьгьла , при 90 градуса ще е най-голяма загубата. Производителността можеш да я променяш в зависимост от работника, като променяш радиуса на извиването , ьгьла на заточването и дьлжината на скобата, но не с поставянето на дрьжките под ьгьл „
Това всъщност е и проекта на ОКЕАН,за което му благодаря.изглежда това е най-оптималния вариант.
ще изчакам още няколко мнения и ще бягам да ги поръчвам.Благодаря и на теб
редактиран от anonymous на 02.04.08 13:49
редактиран от anonymous на 02.04.08 13:51
anonymous
Сря, 02.04.08, 14:23
Лично аз бих вложил още доста творчество в един наглед прост инструмент като този. Какво имам предвид- бих събрал информация за размера/ диаметьра/ на трупите,вида на трупите/ тази на клипа е иглолистен/ , как искат да остава кората- на ленти или да е начупена и много още неща , колкото повече толкова ще си по -прецизен. Дръжките трябва да могат да контролират острието така че то да може да се забива в ликото / слоя между кората и дьрвесината/, т. е. да са достатьчно широки .Ще подбера материальт на инструмента и след като вкарам вьзможно най-много фактори чрез коефициенти от справочници , ще взема решение Тези неща сьм ги учил преди повече от 30 год. във ВЛТИ. Верно отдавна сьм напуснал тази сфера ,но така сега бих постьпил.
anonymous
Сря, 02.04.08, 14:38

RE: molq... pomo6t ot phrozencrew ili drugi kompetentni

” Лично аз бих вложил още доста творчество в един наглед прост инструмент като този. Какво имам предвид- бих събрал информация за размера/ диаметьра/ на трупите,вида на трупите/ тази на клипа е иглолистен/ , как искат да остава кората- на ленти или да е начупена и много още неща , колкото повече толкова ще си по -прецизен. Дръжките трябва да могат да контролират острието така че то да може да се забива в ликото / слоя между кората и дьрвесината/, т. е. да са достатьчно широки .Ще подбера материальт на инструмента и след като вкарам вьзможно най-много фактори чрез коефициенти от справочници , ще взема решение Тези неща сьм ги учил преди повече от 30 год. във ВЛТИ. Верно отдавна сьм напуснал тази сфера ,но така сега бих постьпил.
разбира се...това е което правя в момента....ако нямаш нищо напротив мога да дам още параметри и да помогнеш с мнение
phrozencrew
Сря, 02.04.08, 19:11
Здравей universalen. Ти всъщност имаш нужда от конструктор, но не знам някой тук наоколо да се занимава с конструкции на детайли. В тази област човек трябва да има дълбоки познания за да даде компетентно мнение. От думите ти предполагам, че питаш дали подобна конструкция на ножа няма да по-лека за използване:

Надявам се да съм те разбрал правилно. Това, което мисля аз е че конструкцията на дръжките на подобен инструмент трябва да се обуславя преди всичко от удобството при ползване, тъй като се изисква тежък физически труд. Тялото и крайниците при използване на инструмента трябва максимално да се доближават до естественото положение на тялото. Можеш да направиш експеримент (един вид собствено проучване) като накараш няколко човека около теб да си вдигна спокойно ръцете пред гърдите. Наблюдавай положението на китката. Ако доближиш максимално дръжките до това положение ще постигнеш и най-малко усилия при използването на инструмента. Идеята ти за вертикалните дръжки определено е добра, поне според мен. Но това ще доведе до проблеми свързани с укрепването или усилването на слабите места в тази конструкция. Забележи, че човекът някак си придърпва единия край повече от другия. Това може да се използва за да се направят експерименти и с различен ъгъл на рязане по цялата дължина. Например отдалечения от тялото край да има по-тъп ъгъл за да може кората да се повдига повече и това да улеснява по-близкия (края с по-близката дръжка на инструмента). Един вид да действа и като клин.
Не знам колко експерименти можеш да направиш, но все пак вертикалните дръжки ми се струват (ако са добре укрепени) по-леки за ползване. Не се ангажирай с моето мнение, защото почти нищо не разбирам от конструиране на детайли.

plamil
Сря, 02.04.08, 20:06
Като ходиш при ковача кажи му да ти изкове "РУКАН". Ъгъла между дръжките и режещото острие трябва да е малък - от 5 до 10 градуса. Острието се заточва косо само от едната страна, така с обръщането на инструмента можеш или да вадиш дълги ивици кора от дървото или в другото положение да излизат надребнени парчета от кората.
океан
Сря, 02.04.08, 20:24
Тук като че ли никой не е виждал такъв инструмент.Ето това е истинско циганско производство .Правено по времето на дядо ми.Ромите да ми извинятPicture_003.jpg
редактиран от океан на 02.04.08 20:28
океан
Сря, 02.04.08, 20:26
Picture_002.jpg
plamil
Сря, 02.04.08, 23:08

RE: molq... pomo6t ot phrozencrew ili drugi kompetentni

” Тук като че ли никой не е виждал такъв инструмент.Ето това е истинско циганско производство .Правено по времето на дядо ми.Ромите да ми извинятPicture_003.jpg

Извинявай но вкъщи го имам, и не е циганско производство а на френската фирма Порше - произведен е през 1927 год. и все още е в добро състояние. Точно затова му написах и името - "РУКАН", а не "СКОБА"

anonymous
Чет, 03.04.08, 08:27
Моето мнение: На циг. рукан много скоро дрьжките могат да започнат да се измькват , ако се разчита на тях. Който ще работи рано или кьсно ще започне да го лови за заоблената част. Освен това ,той е предназначен за ритловици/ трупи с мальк диаметьр/ , защото много е извит. На фрозен , ще има проблем сьс захващането на дрьжките и поради това , че по-трудно ще го ориенира рано или кьсно ще започне да го лови работникьт в крайщата и дрьжките дори може да му пречат. Мисля , че ако се направят извивките малко по-големи и дрьжките са гьвкави и стигнат почти до режещия рьб и се изправи малко циг. рукан , инструментьт ще стане удобен. На клипа даже няма дрьжки доколкото виждам и е почти прав . Според мен трябва да има дрьжки за да е по-безопасен.
anonymous
Чет, 03.04.08, 10:41
Момчета ,благодаря ви.Дадохте ми изключително ценни идеи.

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.