download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

PROBLEM S KOMPUTYRA

<1 2 >

Автор
Съобщение
boy4o
Пет, 08.09.06, 17:33
Тъпо е, ама батерията на BIOS-а?..
anonymous
Пет, 08.09.06, 18:01

RE: PROBLEM S KOMPUTYRA

Може и харда да е издухал.Не е батерията!
anonymous
Пет, 08.09.06, 18:08

RE: RE: PROBLEM S KOMPUTYRA

Провери дали някой кондензатор на дъното не е изгорял
boy4o
Пет, 08.09.06, 18:40
Я, това за кондензатора ми се вижда разумно...
anonymous
Пет, 08.09.06, 19:34
Хей здравейте! Но незнам не сън специалист по компиутрите но напоследък в SKYPEми се пращат едни послания с предупрейдения за някакви вируси които разрушават хард диска неискам да съм баснословен. Но вече един път си чух харда да се опитва да сработи и чука а през това време нищо немога да направя ''запецва'ако някои може да го обясни или да каже как да се отървем от този вирус или каквото и да е там нека да сподели Неискам да плаша момчето но дано не съм прав.
anonymous
Пет, 08.09.06, 20:12

RE: PROBLEM S KOMPUTYRA

” Хей здравейте! Но незнам не сън специалист по компиутрите но напоследък в SKYPEми се пращат едни послания с предупрейдения за някакви вируси които разрушават хард диска неискам да съм баснословен. Но вече един път си чух харда да се опитва да сработи и чука а през това време нищо немога да направя ''запецва'ако някои може да го обясни или да каже как да се отървем от този вирус или каквото и да е там нека да сподели Неискам да плаша момчето но дано не съм прав. „
Начинът за премахване на вируси мисля че е добре известен на всеки - с антивирусни програми!
Мен ако питаш най - сигурният начин за чистене на вируси е FORMAT!!!
Обаче, ако вирусът е в BIOS или в паметта тогава става лошо и................
anonymous
Пет, 08.09.06, 23:42
Това ми изглезда интересен проблем. Споменаха се различни причини от доста абсърдни до доста логични. Е реших и аз да дам мнение по въпроса.
Така да се върнем на проблема. Ако при запускането се чува единично откъсначен звук "Тит" това е предпоставка за нормално протекъл тест на системата. Тестват се основните З-изнено необходими конпоненти MB, RAM, HDD, SVGA, others.
Повечето от големите компании като DELL, COMPAC, IBM, SONY, ACER имат въведени както (sound test signal system STSS) така и електронни PCI адаптери за кодови тествания. Според различните звукови или шестнадесетични сигнали може да се добие груба представа за произхода на проблема, НО НЕ И ЗА ПРИЧИНАТА !!!
Отвори си компютъра и се убеди че всички компоненти които не са ти необходими са изключени. Трябват ти само дънна платка, RAM, SVGA и HDD. Пусни компютъра и ако пак имаш същият проблем вземи от някои друга видео карта SVGA. Сложи я и стартираи компютъра отново. Ако пак няма промяна, смени паметта. Ако пак няма промяна сложи друг HDD. Ако пак няма промяна това означава че може да е или CPU-to или MB (дънната платка). Тук вече нещата опират до друго ниво за Tech service.
Общо взето стъпките са тези.
1. Провери си всички кабели
2. Използваи метода на изключването за да изолираш компонента които създава проблем

Ива-и-ло

anonymous
Вто, 04.03.08, 16:24
Здравеите на вси4ки . Имам гоям проблем с моя комп които е с Windous Vista и не знам как да го обясня. Първо не мога да присъединявам фаилове към някои плеъри и други програми като АутоКад , Неро , Фотошоп и други и на пове4ето птограми които са ми на български ми излизат ируглифи . Някои може ли да ми каже как да го оправя този проблем? Благодаря ви предварително.

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.