download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Температурата на бойлера

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >

Автор
Съобщение
anonymous
Сря, 08.02.12, 13:28
Осван за температура тези защити са и за голям ток,те действат като автоматичните предпазители на таблата,с тази разлика че могат да изключат и от високата температура и на водата,която температура може да се предаде от капака на бойлера на бронзовата захващаща планка. А колкото за награвателите ,аз имам особен присантиман/слабост/ Преди 89 г бай Тошо издаде Указ 56 с който частично се разрешаваше частната дейност и понеже бойлерите бяха "вечни" ,а нагревателите си горяха много хора започнаха да ги правят,но от 20 бр. примерно на пазара може да се открие 1-2 без утечка и понеже тогава поддържах детски градини извън работно време тези защити изключваха точно поради нагревателите. За това и дадох тази теза! Утечка поради лоша изолация на нагревателя!
kookki
Сря, 08.02.12, 13:47

RE: RE: RE: Температурата на бойлера

” Абсолютно точно! Ще се наложи отново да прочетът на Биги поста с немеца и следващият му пост. „

Не е уместно да злорадстваш, след като не отговори на въпроса ми по какъв начин отчита температурата. Ако Plamil не се беше включил с обяснение, нямаше как да разбера за какво говориш, защото може и от въздуха да се загрява, както е във веялките, а може и от протичащия през нея ток, както е при електромоторите.

plamil
Сря, 08.02.12, 14:14
Биги, не искам да прозвучи като заяждане, но не си прав.
За да действа като токова защита, около биметалната част трябва да има намотан съпротивителен проводник, по който да тече тока който ще контролираш. Протичащия так загрява съпротивителния проводник, от топлината биметалната пластина се огъва и контакта изключва.
В тези защити които показах няма нищо такова. Особено на по-старите се вижда устройството и без да се разглобяват. Петата с която се захващат към бойлера е всъщност биметална. Законтрящия език с болтчето е обикновен месинг. При загряването си от водосъдържателя или от околната температура биметалната пластина се огъва и освобождава механичната блокировка на контакта. Първите модели бяха само с един контакт, след това излязоха модели с два контакта в общ корпус.
Толкова. Няма съпротивителен проводник, няма загряване от протичащия ток.
С едно допълнение. Защитата изключва когато нагревателя на бойлера е под напрежение и консумира ток. Това е АВАРИЙНА защита. След като изключи няколко пъти, контактите и обгарят, повишават си преходното съпротивление, и тогава започват да греят самите контакти. И защитата започва често-често да изключва.
За този вид защита, мисля че беше допустимо да сработи до 3 пъти. След това е ненадеждна и трябва да се подмени с нова. Допускането на определен брой сработвания е пак по причината посочена по-горе. При загряването на контактите, омеква пружината която трябва да ги изключи. Така, поради омекнала пружина когато дойде време да сработи защитата, контактите не се отварят рязко на максималното си разтояние, а се отделят много бавно и мудно, което влече след себе си възможността да се образува волтова дъга и контактите да се заварят един за друг.
Така вече нямаш защита по ел.ток. Остава ти последната защита - предпазния клапан, който пък е най-ненадеждният от трите защити. И току-виж наистина си поканил Бин Ладен на гости
tochnia1
Сря, 08.02.12, 15:19

RE: RE: RE: RE: Температурата на бойлера

” П.П. Говорим за такава защита:

 Еййййййййй най-накрая снимка на това, за което говоря! Наистина са стари...... но безотказни. Момчетата от сервиза казаха, че има доста по-нови защити (предполагам, като тази, която е на втората снимка) но аз не съм запознат с тях, пък и да си призная...... не ме много засягат.

” Не е уместно да злорадстваш, след като не отговори на въпроса ми по какъв начин отчита температурата. Ако Plamil не се беше включил с обяснение, нямаше как да разбера за какво говориш, защото може и от въздуха да се загрява, както е във веялките, а може и от протичащия през нея ток, както е при електромоторите. „

 Стига бе братле, не се засягай.... на мен тона си ми е такъв........ тези, които ме познават лично или поне са говорили лично с мен.... знаят и ме познават. Той и Недялко се засяга..... не е нужно, няма да ви отмъкна баницата .....

 Не злорадствам просто искам да изпъкна със знания, да речем, че съм комплексар. Това предполагам, че е приличен отговор и не засяга никой.

Редакция:

Иначе си прав, наистина не съм обяснил подробно:

” Ся специално при emonews 100% проблема не е в твърдата вода. Ето каква препоръка ще му дам. Отиваш в първата железария и за 2.40 си купуваш термична защита, която представлява би метална пластина разположена в бакелитова рамка и ограничена с винт-че, което е оцветено с ярко червена боя. Търсих снимка на тази термична защита но не намерих. Тази термична защита защита изключва при 62 градуса. Свързването е елементарно, и монтажа също. Има ухо, което се притяга някъде по фланеца на бойлера. „

Тук трябваше да довърша с :" Има ухо, което се притяга някъде по фланеца на бойлера. , и което ухо контактува с водосъдържателя, като кара биметалната пластина да прекъсва веригата при прегряване (мисля, че 75 градуса бяха или 62 не помня).

редактиран от tochnia1 на 08.02.12 15:29
anonymous
Сря, 08.02.12, 19:26
Plamil, виждам че аз се заблуждавам , ТИ НАИСТИНА СИ ПРАВ, ПРИЯТЕЛЮ! Лиши ме от едно около 30- годишно заблуждениеНе сме безгрешни , но ИСКАМЕ ДА СМЕ ГОТИНИ!
   Абе, ПРИЯТЕЛИ , кво става около вас , гледам ТВ и виждам какво става в БГ ! Да няма някой от вас в кофти положение! Тук в ПЗ всичко е нормално!Едиз, кво става там при вас?!
plamil
Сря, 08.02.12, 19:48
Прав си Биги. Не сме безгрешни, включително и аз. Важното е да си помагаме един на друг кой с каквото може.
А за положението - при нас в момента вали сняг, духа вятър около 20 км/ч, температура около минус десет. За сега горе-долу почистват, но до утре предполагам че и ние ще останем изолирани от света. Това е приблизително на половината път между Варна и Бургас
kookki
Сря, 08.02.12, 20:05
Хубавото на подобни дискусии е, че човек вижда и други гледни точки. Аз се напъвах да разбера какво е устройството на защитата на Точния, защото и през акъла не ми е минавало, че е възможен такъв вариант. Винаги съм си слагал оригинална част.
Точен, не се засягам, просто ми се видя много доволен. Еми имаш право. След като се запознах подробно, имаш право.
Аз в тези виелици, не мърдам никъде. Отпуск съм. Вчера единствено ходих с едни приятели да пием водка, че ми писна да си стоя в къщи. Докато не спрат виелиците и студа, съм обявил код червено

dreamskill
Сря, 08.02.12, 20:23
tl/dn
Та ще кажете ли накратко кое е полезно и кое не за бойлера?
редактиран от dreamskill на 08.02.12 20:23
stoqncho
Сря, 08.02.12, 20:36

RE: Температурата на бойлера

Plamil, виждам че аз се заблуждавам , ТИ НАИСТИНА СИ ПРАВ, ПРИЯТЕЛЮ! Лиши ме от едно около 30- годишно заблуждениеНе сме безгрешни , но ИСКАМЕ ДА СМЕ ГОТИНИ!
   Абе, ПРИЯТЕЛИ , кво става около вас , гледам ТВ и виждам какво става в БГ ! Да няма някой от вас в кофти положение! Тук в ПЗ всичко е нормално!Едиз, кво става там при вас?! „

Някак си, в мен остава едно чувство, че си саркастичен? И не мога да разбера дали наистина ти си бил в грешка или той е бил прав.

anonymous
Сря, 08.02.12, 20:53

RE: RE: Температурата на бойлера

” Някак си, в мен остава едно чувство, че си саркастичен? И не мога да разбера дали наистина ти си бил в грешка или той е бил прав. „
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   Стоянчо , човекът е ПРАВ! Аз греша. Няма никакъв сърказъм! НЕ СМЕ НИТО ВЕЛИКИ , НИТО БЕЗГРЕШНИ!
  Както се казва: Erare homu est!/ Човешко е да се греши!/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  ПС: Трябва да се срамувам, що то хората бедстват , а аз си пия червено вино , печа луканки и съм по къс ракав, както се казва при нашата фамилия : ЗАЧЕРВИЛ СЪМ ГРЕБЕНА!!НО ЗАЯВЯВАМ ако някой има нужда от помощ или да речем набират доброволци сега за да се помогне на хората в Бисер например ОТИВАМ ВЕДНАГА!Планинар съм , бивш алпинист , стъдът не ме плаши ,имам и подходящо облекло ,дори ще подаря на хората там две хималайки и алпийско облекло! За мен това ще бъде едно желано емоционално преживяване!
редактиран от anonymous на 08.02.12 21:06

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.