download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Как се прави домашна електроцентрала'

<1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Чет, 25.01.07, 00:21

КАК СЕ ПРАВИ ДОМАШНА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА =>ПРОЕКТА Е ПРОДУЛЗЕНИЕ OT /NASA-USA/ ,продулзи разрабоването от''tzwetanmail&google-usa''

Citations are needed for all the claims

Citations are needed for all the claims

<hr/>
<p><font color='red'>Ето това е будещето на бесплатната енергиа !!!</font>Ето това е будещето на бесплатната енергиа !!!!!

Ето това е будещето на бесплатната енергиа !!!Ето това е будещето на бесплатната енергиа !!!!!


We need your help! Before WE can release this break through technology we need 1.6 million homes for our no charge install. You as the home owner, would receive up to 26,000 kilowatt hours of free electricity per year.

редактиран от anonymous на 25.01.07 00:26
редактиран от anonymous на 28.01.07 10:27
anonymous
Чет, 25.01.07, 03:50

КАК СЕ ПРАВИ ДОМАШНА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА =>ПРОЕКТА Е ПРОДУЛЗЕНИЕ OT /NASA-USA/ ,продулзи разрабоването от''tzwetanmail&google-usa''

Какво е това бе Гугълчо, я раздуй че нещо не ми стана ясно

А ето и малко инфо относно вятърните генератори

Запознаване с технологията

Малките вятърни генератори са най-бързо развиващия се сектор в областта на енергетиката. Повишаването на цените на електричеството в световен мащаб е факт. След намаляване на загубите, малките вятърни генератори са най-добрата инвестиция както за малкия и среден бизнес, така и за собствениците на къщи. Това упътване е за генератори с мощност до 10 KW и не касае промишленото производство на енергия. Потенциални консуматори на вятърна енергия са ферми, оранжерии, малки предприятия, ретранслационни и радио релейни системи за авиацията, военните и телекомуникацийте и др. Запознаване с технологията. Най-общо казано: вятърната турбина е уред, който превръща вятърната (кинетична) енергия в електричество. За разлика от вятърните водни помпи които са със много перки за да имат по-голям въртящ момент, електрогенераторите са със 2 или 3 перки, като при тях целта е висока скорост на въртене. Освен с хоризонтална ос генераторите могат да са с вертикална ос. Обикновенно те произвеждат до 50 KW на месец. Как работят вятърните турбини "Сърцето" на вятърната турбина е ротора. Той задвижва генератор, който произвежда електричество. Нека все пак изредим всички компоненти:

- ротор - генератор - опашка. Насочва ротора по посока на вятъра
- кула. Осигурява на вятърната турбина височина с цел по-добро изложение на вятър
- основа за кулата
- система от кабели и електроника. Системи за качествено преобразуване на произведеното от турбината така, че да е съвместимо с Вашата електрическа система, защита от късо съединение и др.
- акумулатори. Съхраняват енергията и доставят електричество през времето, когато няма вятър.
- електромер. Записва нетното количество електричество, произведено от турбината.
- реле. Tочката, където вятърната система се свързва с Вашата електрическа система

Възможно ли е съвместно използване на вятърно и конвенционално електричество ? Да! Много хора мислят, че съответния обект трябва да разчита или само на вятъра или на НЕК за да се снабдява с енергия. В същност двата вида енергия се комбинират и работят заедно. Когато няма вятър, обекта ще се захранва изцяло от НЕК. Когато вятърната турбина генерира електричество, Вие се захранвате приимуществено от нея. Това намалява количеството енергия, която купувате от НЕК. В резултат Вашият електромер ще се върти по-бавно, намалявайки Вашите сметки за електричество. От друга страна ако Вашата турбина произвежда повече енергия от колкото консумирате, Вашият електромер ще се върти обратно. Това ще кредитира сметката Ви в НЕК. "...без акумулатори." Ако Вашия обект е вече електрифициран или можете да направите това на сравнително ниска цена, може би е по-добре да не добавяте акумулатори към Вашата вятърна система. Ако няма възможност Вашият обект да се свърже към централно електрозахранване, ще се наложи да осигурите резервен енергоисточник за периодите, когато няма вятър. Това задължително включва акумулатори, чиято мощност се изчислява съобразно Вашата консумация на енергия. Освен тях в повечето случаи се налага да добавите в системата и още един енергоизточник ( дизелов генератор или слънчеви колектори ). Резервния енергоизточник работи като UPS при компютрите. Когато има вятър, Вие се захранвате от него. Ако той спре, автоматично се включва резервния агрегат. Акумулаторите играят ролята на буфер между непостоянната енергия от вятърния генератор и Вашите консуматори на електричество. Ако цената за свързване на Вашия обект към централно електрозахранване надвишава 20,000 лева може би трябва да се замислите дали да не изберете независимо захранване.

Предимства на малките вятърни системи

- Спестяване на разходи за електричество. Това е основната причина за покупка на подобна система. Периода на изплащане на подобна система е 5-10 години. Живота и е 30 години. Вятърната турбина Ви защитава от бъдещо поскъпване на електричеството. Разходите по поддръжка са минимални.
- Екологочно чиста енергия. Хората наистина с удоволствие съчетават спестяването на пари с опазването на околната среда. За много от тях малките вятърни системи са символ на гордост.
- Обратно въртене на електромера*.
- Много често това е единственото решение за отдалечени от енергопреносната мрежа консуматори.

Недостатъци на малките вятърни системи

- Те са високи голями и се въртят. Височината на която се поставят турбините е от 10 до 40 метра. Диаметъра на витлата е от 3 до 10 метра и се въртят винаги когато има вятър. Някои хора много харесват тази гледка - други не.
- Те са малко шумни. Витлата на една малка турбина се въртят със скорост от няколко стотин километра в час когато вятъра е силен. Дори и при по-слаби ветрове, те произвеждат някакъв шум. Повечето от тях обаче са по-тихи от един обикновен климатик.

Митове за вятърните турбини

Има няколко често споменавани "факти" за вятърните турбини, които се оказаха неверни.

- Нямa вятър - няма енергия. За свързаните към централно електроснабдяване обекти, то играе роля на резервно захранване. Без акумулатори, системата ще доставя електричество само когато има вятър. При наличие на акумулатори този проблем не съществува. За обекти, невключени към централно електроснабдяване се предвижда слънчев или дизелов агрегат, който ще затежда акумулаторите през периодите когато няма вятър.
- Те са шумни. Ако се намирате на разстояние под 100 метра и при силен вятър ще чуете леко свистене. Ако се вътре в помещението няма да чувате нищо.
- Смущават телевизионните и радио предавания. От както металните витла са заменени с пластични или дървени, този проблем не съществува.

Разбиране на вятърните ресурси

Що е вятър. Предизвиква се от различно нагряване на земната повърхност. Топлият въздух се издига нависоко и образува област с ниско атмосферно налягане. Въздухът се премества от места с високо към места с ниско атмосферно налягане и колкото по-голяма е разликата, толкова по-силен е вятъра.

Параметри. Най-важния параметър на вятъра е неговата енергия. Тя има кубични параметри. Например ако скороста на вятъра се удвои, енергията нараства осем пъти ( 2х2х2=8 ). Това означава , че в леките бризове има относително малко енергия, докато при силните ветрове тя е в огромни количества. Турболенцията е друга характеристика на вятъра. Тя е вредна за произвеждането на енергия, защото причинява допълнителен натиск върху витлата и количеството енергия намалява. Най-подходящи за инсталиране на подобни системи са високите, открити часи на хълмовете. Замята, дърветата, къщите, блоковете и други наземни препятствия намаляват силата на вятъра и предизвикват турболенция.

Има ли смисъл за Вас покупкате на вятърна система

Отговорът на този въпрос зависи от няколко фактора.

Има ли достатъчно ветрови ресурс? Преди инсталиране на вятърна система е желателно да се види статистическа справка от Института по Метеорология и Хидрология. Там се съхраняват достатъчно надеждни исторически данни за над 800 точки в България. Със сигурност някоя от тях ще е в близост до желаното от Вас местоположение. Тези данни в комбинация с Вашето персонално мнение за наличието на ветрови потенциал.

Имате ли достатъчно място? Препоръчително е за системи до 4 KW с въжени кули да имате свободно място около един декар. За някои системи се изграждат масивни кули, които изискват значително по-малко място ( няколко квадратни метра ). С малки изключения, вятърните генератори небива да се инсталира на покриви на къщи или сгради, тъй като ще предизвикват вибрации и опасни усилия върху тях.

Можете ли да си позволите тази покупка. $3,000 за 1 KW е най-общата оценка на малките вятърни агрегати. Вятърната система е добра инвестиция по същата причина, поради която покупка на жилище е по-добро от плащане на наем. И в двата случая имуществото се изплаща а относно сметките Ви за електричество, така или иначе ще ги плащате. Ако теглите кредит за закупуване на вятърна система, за 5-8 години ще го изплатите а месечните вноски ще са приблизително равни на спестените пари за енергия. През следвашите 20-25 години ще се радвате на почти безплатна енергия.

Съседите...

Трябва да прецените как ще реагират Вашите съседи на евентуалната поява на вятърна система във Вашата собственост. По-консервативните биха се противопоставили на подобно съоражение. Препоръчваме да поговорите със всеки от тях поотделно и да сте в състояние да им отговорите на " Митовете" за които говорихме по-рано.

Колко голямя система ми е необходима?

Произведената от вятърната система енергия не бива да надвишава годишната Ви консумация. Най-добрият метод за изчисление се базира на ветровия потенциал и графиките, издадени от производителя. Ние препоръчваме да инсталирате система, която да покрива 75%-90% от годишната Ви консумация. Ако се установи, че мощноста на закупената от вас турбина е недостатъчна, винаги можете да инсталирате допълнителни мощности.

Как да купуваме

Има няколко показатела по които трябва да избирате каква турбина да купите.

Дълъг живот е един от най-важните. Трябва да се сравнява гаранционния период на различните производители. Цената не би следвало да е определящ фактор. Натоварването на агрегатите се сравнява с натоварването на един автомобил, изминаващ по 150,000 километра на година.

Способност за генериране на енергия при слаби ветрове. Трябва да имате предвид, че няма добре работеща турбина при скорост на вятъра под 5 метра в секунда ( 20 км.ч. ). В интервала 5-9 м./сек. ( 20-35 км.ч. ) можете да очаквате производство от 60%-80% от капацитета на турбината. Вятърните турбини имат определена мощност измервана в KW при определена скорост на вятъра, измервана в метри/секунада. Така се формира крива на мощноста. За повечето хора най-лесния начин за сравнение е произведените киловат-часа за 1 месец.

Прогнозиране на работата на турбината и икономически анализ

Работата на турбината зависи от скоростта и турболентността на вятъра, височината на кулата и плътността на въздуха. Производителите обикновенно предоставят графики, анализиращи влиянието на тези променливи върху работата на турбината. Икономически анализи са също достъпни при производителите. Вече споменахме, че периода на изплащане е 5-10 години а живота им е 20-30 години. Така на практика Вие получавате безплатна енергия за период 10-25 години. Все още работят турбини, инсталирани през 1930 г. При добра поддръжка и подмяна на някои детайли, те вече 70 години произвеждат енергия. Важно съотношение е коефициента на възвръщаемост. При малките вятърни системи той варира между 10%-25%. Ако сравните тази инвестиция с други алтернативни възможности за спестяване ( банкови депозити, ценни книжа и др. ) ще се убедите, че спестяването от сметки за енергия е значително ( няколко пъти ) по-ефективна.

Видове кули

Въпреки, че някои клиенти предпочитат сами да изградят кулите или да използват съществуващи такива, ние не препоръчваме този подход. Производителите подлагат на дълги изпитания конкретната кула за конкретния агрегат преди да я предложат на пазара. Нестабилна и не добре изчислена кула може да причини огромни материални щети, както и да отнеме човешки живот. Има два основни типа кули - с обтяжки и самостоятелни. Кулите с обтяжки са по-евтини но заемат значително повече място заради подкрепящите въжета. Според конструкцията си кулите най-често биват решетъчни или тръбни. Решетъчните кули позволяват катерене, докато при тръбните това е възможно само ако има стъпала. Някои тръбни кули имат шарнир в основата си за да може върхът им да се сваля близо до земята. Те са особено подходящи за малки турбини (до 3 KW), защото лесно се монтира и ремонтира турбината. Кулите се произвеждат от галванизирана стомана. В общият случай кулата трябва да осигури височина от 10 м. Над всички препятствия в радиус от 100 м.

Не е ли прекалено добро за да е истина

" Ако изглежда прекалено хубаво за да е истина, може би наистина е..." са думите, които трябва да имате предвид при Вашето решение да се снабдите с вятърна система. Развитието на този сектор в енергетиката го доказва. Геометричната прогресия на продажбите, както и поевтиняването на системите в следствие на огромните инвестиции в технологични разработки е факт. Графикита на качествените турбини са в голяма степен единтични за съответните мощности на генераторите. Ако някой твърди, че ще получавате същото количество енергия от турбина с два пъти по-къси витла, задавайте много въпроси.

Инсталиране

Професионално инсталиране или "направи си сам".
Някои собственици на малки агрегати предпочитат сами да инсталират системите си, спестявайки 10%-15% от цената за професионално инсталиране. Този факт обаче може да доведе до непризнаване на гаранцията на продукта от производителя.

Е това е от мен за сега

редактиран от anonymous на 25.01.07 18:21
anonymous
Чет, 25.01.07, 20:16

КАК СЕ ПРАВИ ДОМАШНА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА =>ПРОЕКТА Е ПРОДУЛЗЕНИЕ OT /NASA-USA/ ,продулзи разрабоването от''tzwetanmail&google-usa''

Благодаря на Шантал за помоща.
Ето малко инфо от мен..
Става въпрос този път за нашата страна и вятърните генератори като източник на безплатна енергия.
За съжаление цената им е доста скъпа, очаква се да спадне, но аз не мисля така.

Първо обяснение за термина генератор.
Електрическият генератор е машина, която преобразува механичната енергия в електрическа. Процесът на преобразуване е известен като производство на електрическа енергия.

Първият електрически генератор
Динамото е първият електрически генератор способен да произвежда електрическа енергия за индустриални нужди и все още е най-важният генератор в употреба през 21 век. Динамото използва принципите на електромагнетизма, за да преобразува механичното въртене в променлив електрически ток. Първото динамо основаващо се на Фарадеевите принципи е построено през 1832 от Хиполит Пиксии, френски производител на инструменти. То използвало постоянен магнит въртян от манивела, въртящият магнит е така разположен, че неговият северен и южен полюси да минават до парче желязо обвито с проводник. Пиксии открива, че въртящият се магнит произвежда токов импулс в проводника, всеки път когато полюс минава покрай намотката. Още повече южният и северният полюси на магнита индуктират токове с противоположни посоки. Чрез прибавяне на комутатор, Пиксии е в състояние да преобразува променливия ток в постоянен.

Още малко информация за генераторът.
Важно е да се разбере, че генераторът поражда електрически ток, а не електрически заряд, който иначе се намира в проводника или неговите навивки. Това може да се сравни с водна помпа, която създава поток вода но не произвежда самата вода. Съществуват и други типове генератори, основаващи се на други електрични и електромагнитни явления като: пиезоелектричен ефект и магнитохидродинамика. Конструирането на динамо е подобно на това на електрически мотор и всички главни видове динамомашини могат да работят и като мотори. Също и всички главни видове електрически мотори могат да работят и като генератори. Рототрът на генератора се задвижва от устройство наречено първичен двигател, най-често дизелов двигател, парна турбина, водна турбина или газова турбина коплирани към роторния вал..

Относно вятърните генератори
У нас, за съжаление, има доста малко подходящи за това области. Инвестицията е доста сериозна.Относно цената - тя е много висока.
Следните може да захранят цяло село, а може би и град.

Ето Ви абсолютно актуални цени за големите вятърни генератори.

FL 250 kW:
- 42м. кула на цена 278,000 € без ДДС
- 50м. кула на цена 296,000 € без ДДС
FL 600 kW:
- 50м. кула на цена 690,000 € без ДДС
FL 1000 kW:
- 70м. кула на цена 803,000 € без ДДС
- 82м. кула на цена 942,000 € без ДДС

Това обаче е цената на кулата, допълнително се плаща за проучване, каква точно мощност да се инсталира и за монтаж. Това прави горе - долу още 7- 8 хиляди €. Така че наистина цената е доста висока и много малко хора могат да си позволят това.
За един дом, ако не се лъжа са необходими някъде към 10 киловата, което е значително по- малко от горните мощности.
Познавам хора, които са си направили сами малки вятърни генератори и са захранвали вилата си и т.н. Най - важното е да има въздушен поток и да е на много високо място - например на планина или плато подобно като на това в близост до моя град.

Ето една снимка на гигантски вятърен генератор.
Ето една снимка на гигантски вятърен генератор.

Ето още малко информация.....

В момент, когато ЕК се опитва да изгради общоевропейска енергийна политика, а ЕС се бори със затоплянето на климата, въпросът за енергията, добивана от вятъра, предизвика все повече дискусии.
В Шотландия изборът на този вид енергия бе направен от местното правителство и вече са изградени стотина "мелници", като броят им трябва да се удвои до десетина години.
На 15 км южно от Глазгоу, на върха на хълма Уайтли вятърът е доста силен.
Затова и няма нищо чудно в решението на шотландския енергиен гигант "Скотиш Пауър" да изгради тук
най-големия парк от ветрогенератори
До няколко месеца се очаква в него да работят 140 генератора.

Местните хора нямат нищо против тези алтернативни източници на енергия, но не могат да приемат, че околната среда ще бъде променена завинаги.
Паркът е изграден върху местност, покрита с торф, и за всеки ветрогенератор се копае двуметрова дупка.
Фермерът Дейвид Брус твърди, че изсъхването на изкопания торф ще обезсмисли спестеното отделяне на вредни газове в атмосферата.
За да спре изграждането на парка с ветрогенератори, Брус е опитал всичко възможно - жалби до правосъдието, петиции, неколкократни призиви към депутатите. Усилията му обаче са останали без резултат и съвсем скоро перките на ветрогенераторите в Уайтли ще заработят.

Очаква се много бързо те да започнат производството на 1/4 от електроенергията за Глазгоу.

За съжаление обаче местните фермери, които са непосредствени съседи на парка Уайтли, няма да могат да се възползват от енергията произвеждана от ветрогенераторите.

Още повече че шумът от работата им е доста силен и няколко семейства вече са продали къщите си в близост до парка.

Шефът на "Скотиш Ренюабълс" Ричард Йем категорично отхвърля тези твърдения. Според него ветрогенераторите не са шумни и ни най-малко не вредят на околната среда.

В момента се подготвя и нов парк от ветрогенератори, но този път във водите на Северно море, край бреговете на Шотландия.

В Холандия, известна още като "страната на вятърните мелници", ветрогенераторите никнат като гъби. От 500 през 2000 г., в момента те са 1700.

Недоволните обаче стават все повече

Асоциацията "Виндхук" е създадена, за да протестира срещу шума и вредите от ветрогенераторите върху околната среда.

Вече се е превърнало в закономерност цените на имотите да падат, щом наоколо се появят ветрогенератори. Миналата година жител на селище в северната на Холандия успя да получи 30-процентно намаление на местните данъци.

С него съдът го компенсира заради шума от 34-те ветрогенератори, монтирани на повече от 3 км от дома му.

Решение на този тип проблеми може да се окаже планът на правителството да изгради 30 нови паркове с ветрогенератори в Северно море, които трябва да бъдат пуснати в действие в периода 2008 и 2020 г.

Енергията ще задоволи 15% от нуждите на холандските домакинства.

Въпреки че ветрогенераторите в открито море няма да пречат никому, противниците им твърдят, че изграждането им е неизгодно и прекалено скъпо.

След спирането на III и IV блок на АЕЦ "Козлодуй" се очаква, че инвеститорите ще се замислят сериозно за алтернативни източници на енергия.

Оценките обаче за вятърния потенциал на България са различни.

Според "Грийнпис" в сравнение с центролноевропейските държави, нашата страна е богата на вятърна енергия.

Експерти от министерството на икономиката обаче смятат, че от гледна точка на икономическата целесъобразност като цяло

ветровият потенциал не е голям
Въпреки това от 2003 г. у нас заработиха първите вятърните генератори. Перките на генераторите се въртят в крайбрежната черноморска ивица и край Сливен, известен като "града на ветровете".

Един от пионерите е сливенския свещеник Силвестър, който купил генератор от Дания на кредит. Неговият генератор е вторият в България.

Отец Силвестър срещнал съпротивата на природозащитници, но не се отказал, защото иска да спечели от този бизнес, за да възобнови закрития православен център.

Интересът на бизнесмените от града към ветрогенераторите е голям. Има поне двайсет документа, подадени за инсталиране на съоръжения край града.

Говори се, че Сливен ще се превърне в

града на стоте вятърни генератора

Бизнесмените са окуражени и привлечени от положителните страни на тези съоръжения.

Те осигуряват екологично чисто производство на електроенергия, заемат малка площ и се управляват от двама-трима човека чрез компютърни системи.

Противно на разпространяваните информации, вятърните генератори не са шумни, не смущават радио и телевизионните предавания.

Остава да има вятър с висока плътност на енергийния поток. Много е важно също така скоростта на вятъра да бъде прецизно измерена преди поставянето на инсталацията.

Случва се вятърните генератори да спрат да работят, защото турбините не са на подходящите места.

Стимул за собствениците на вятърните генератори е изменението в Закона за енергетиката, според което държавата ще изкупува електроенергия от възновяеми източници без уговорки през следващите 12 години.

От 1 януари цената за киловатчас електроенергия от вятър е 9 евроцента.

Ето как рухва всичко.
Ето как рухва всичко.

Google-usa с неговата мания за прединия ми пост направо не мога да му се начудя.За оня диск казах че е доста трудно да се направи, да не кажа невъзможно. Но на кого ще му скимне това, освен на гугъла с неговата организация за правене на ток. Ето още полезни сайтове за безплатната енергия, които забравих да ги спомена.
Сайтове:

http://www.Fortunecity.com/greenfield/bp/16/
Създадена от Geoff Egel от Австралия. Най-добрата на Нет-а!

www.free-energy.cc
Създадена от Clear Tech, Inc. и Д-р. Peter Lindemann.

http://jnaudin.free.fr/
Създадена от JLN Labs във Франция.

www.1dove.com/fe/index.html
Страницата за Безплатна Енергия на Jim (САЩ).

www.keelynet.com
Създадена от Jerry Decker (САЩ).

www.xogen.com
Страница посветена на технологията за супер-електролиза.

www.rumormillnews.com
Добър сайт с най-различни видове алтернативни новини и много връзки.

Патенти:
Повечето от тези патенти могат да бъдат видяни на www.delphion.com. Това са примери от изобретения, които произвеждат безплатна енергия.

редактиран от anonymous на 25.01.07 20:18
anonymous
Чет, 25.01.07, 22:26

КАК СЕ ПРАВИ ДОМАШНА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА =>ПРОЕКТА Е ПРОДУЛЗЕНИЕ OT /NASA-USA/ ,продулзи разрабоването от''tzwetanmail&google-usa''

Има още един начин за ефтино отопление !

ПЛОСЪК СЛЪНЧЕВ КОЛЕКТОР

ПРЕДИМСТВА

-> Качествената връзка между абсорбер и тръба осигуряваща добер топлообмен, повишавайки ефективността на колектора.

-> Изработени са от алуминиеви, изтеглени, плоско оребрени тръбни профили.Това е предпоставка за много добро топлопредаване от абсорбера (площта, която поглъща слънчевата лъчиста енергия) към топлоносителя (вода, антифриз), циркулиращ в тръбата на профила, което обуславя и високия термичен КПД на колектора.

-> Слънчевите колектори притежават сравнително голям по площ абсорбер.

-> Слънчевите колектори са с каса от специален алуминиев профил, уплътнен херметично със светлоустойчиви каучукуви гарнитури. В завършен вид колекторът е здрав, лек и с приятен дизайн.

-> Моноблок.

ЛЕГЕНДА:
HAA - Панел с крилца и тръби от алуминий
HBB - Панел с крилца и тръби от мед
PAY
PAO
PBB

 ХАРАКТЕРИСТИКА НА ТЕРМИЧНИЯ КПД НА КОЛЕКТОРА

Легенда:
-> tg - Температура на изходящата вода на колектора
-> tа - Температура на околния въздух
-> G - Интензивност на слънчевото лъчение

 

Принципна схема на тривалентна слънчева инсталация за ТБВ с бойлери VTS

Легенда:

1.Слънчев колектор
2.Бойлер слънчев комбиниран VTS
3.Помпа циркулационна
4.Затворен разширителен съд
5.Предпазен вентил
6.Спирателен вентил
7.Възвратна клапа
8.Диференциален терморегулатор
9.Обезвъздушаване
10.Източване
11.Котел водогреен
12.Рециркулационна помпа за ТБВ

Примерна схема за свързване на слънчев колектор в система за подгряване на БВГ (еднокръгова)

Легенда:

1. Слънчев колектор
2. Бойлер с вграден топлообменник
3. Помпа циркулационна
4. Затворен разширителен съд
5. Предпазен вентил
6. Кран сферичен
7. Възвратен винтил с клапа
8. Диференциален терморегулатор
9. Автоматичен обезвъздушител с клапан
10. Кран за пълнене и източване

11. Кран сферичен с холендър
12. Предпазен винтил
13. Кран сферичен
14. Възвратен винтил склапа
15. Филтър воден

Да мисла да приключвам, вие погледнете и това знам че има бъдеще!

ВАКУУМЕН СЛЪНЧЕВ КОЛЕКТОР "RAY"

ХАРАКТЕРИСТИКИ

-> Висока ефективност - постига се благодарение на топлообмена, осъществен във вакуума среда.

-> Усвоената енергия не зависи от външните фактори
(вятър, температура на околната среда и др.)

-> Използваните в излието материали и нови технологии осигуряват продължителна и безаварийна работа. Високо селективният слой функционира в условията на вакуум, което го предпазва от окисляване.

-> Колекторът е лек, лесно се манипулира с него.

-> Системата за монтаж е пригодена за всички видове покриви. Лесна поддръжка. Отделните тръби лесно могат да бъдат сменени при счупване и др.повреди, при което не е необходимо да се източва флуида от системата.
 
Принципна схема на тривалентна слънчева инсталация за ТБВ с бойлери VTS

Легенда:

1.Слънчев колектор
2.Бойлер слънчев комбиниран VTS
3.Помпа циркулационна
4.Затворен разширителен съд
5.Предпазен вентил
6.Спирателен вентил
7.Възвратна клапа
8.Диференциален терморегулатор
9.Обезвъздушаване
10.Източване
11.Котел водогреен
12.Рециркулационна помпа за ТБВ

Примерна схема за свързване на слънчев колектор в система за подгряване на БВГ (еднокръгова)

Легенда:

1. Слънчев колектор
2. Бойлер с вграден топлообменник
3. Помпа циркулационна
4. Затворен разширителен съд
5. Предпазен вентил
6. Кран сферичен
7. Възвратен винтил с клапа
8. Диференциален терморегулатор
9. Автоматичен обезвъздушител с клапан
10. Кран за пълнене и източване

11. Кран сферичен с холендър
12. Предпазен винтил
13. Кран сферичен
14. Възвратен винтил склапа
15. Филтър воден

Това е от слъчевите колектори накратко

anonymous
Чет, 25.01.07, 22:38

КАК СЕ ПРАВИ ДОМАШНА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА =>ПРОЕКТА Е ПРОДУЛЗЕНИЕ OT /NASA-USA/ ,продулзи разрабоването от''tzwetanmail&google-usa''

Все едно чета Библията 2 поредни пъти !
anonymous
Пет, 26.01.07, 22:18

КАК СЕ ПРАВИ ДОМАШНА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА =>ПРОЕКТА Е ПРОДУЛЗЕНИЕ OT /NASA-USA/ ,продулзи разрабоването от''tzwetanmail&google-usa''

Дето се вика "Няма нищо по-практично от добрата теория."
anonymous
Нед, 28.01.07, 10:48

КАК СЕ ПРАВИ ДОМАШНА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА =>ПРОЕКТА Е ПРОДУЛЗЕНИЕ OT /NASA-USA/ ,продулзи разрабоването от''tzwetanmail&google-usa''

МНОГО СЛОВО /ТЕОРЯ/ ...
БРАВО НА ЦЕЦОООО ,ЩЕ МУ СТИСНА ЛЪАВАТА РУКА ЗА ТОВА ....

We need your help! Before can release this break through technology we need 1.6 million homes for our no charge install. You as the home owner, would receive up to 26,000 kilowatt hours of free electricity per year.
..

You can feel free to give me a call and I will answer any of your questions

редактиран от anonymous на 31.01.07 00:35
редактиран от anonymous на 31.01.07 00:36
anonymous
Сря, 31.01.07, 10:30

КАК СЕ ПРАВИ ДОМАШНА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА =>ПРОЕКТА Е ПРОДУЛЗЕНИЕ OT /NASA-USA/ ,продулзи разрабоването от''tzwetanmail&google-usa''

Някои да знае в другите страни има ли "домашни електроцентрали".Има ли въобще разработка на такъв проект?Ако тук се осъществи тази идея може само да се гордеем с това.
П.П.Един съвет(recommended):
Не е зле да се уползотворат природните сили<въздух,вода,слънцева енергия,топлина>(които както знаем са неизчерпаеми)за преобразуване на механичната енергия в електрическа.
Ааа и мислех да сложа една извадка от енциклопедията за тази тема,но то не остана място.....
редактиран от anonymous на 31.01.07 10:35
anonymous
Вто, 28.08.07, 22:25
Ей хора вие добре ли сте ? Да хвърляте толкова енинвергия за глупости ! Да бяхте я преобразували в електричество !
Да ама електричество не става от глупости. А да сте чували за технико-икономическа обосновка ? За срок за възвръ-
щане на инвестицията ? Явно не сте .А колко струва един вятърен генератор ? И колко енегия трябва за да бъде про-
изведен ? Истината е че трябва да спрем да пилеем енергията !А вятърните генератори са вятър-работа !
anonymous
Вто, 28.08.07, 22:36
А бе защо не си сложим по едно динамо на мишките ?Така поне компютрите ни ще се захранват от еко-енергия.Аз съм
добре- на моя лаптоп му стигат и 50 вата.Да му мислят ония с 450 - ватовите лами - какво връткане ще падне......

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.