download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Трябва ли да се гаси компютъра след продължителна работа

<1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Пет, 29.06.07, 21:50
Хммм... достоверно обяснение А аз мойто XP не мога да издаржа и без да го преинсталирам 3 години. А служебният компютър най-вероятно няма Интернет. Щото... нали.....
anonymous
Пет, 29.06.07, 22:22

RE: Трябва ли да се гаси компютъра след продължителна работа

” Хммм... достоверно обяснение А аз мойто XP не мога да издаржа и без да го преинсталирам 3 години. А служебният компютър най-вероятно няма Интернет. Щото... нали..... „

    Imam malak vremenen problem s kirilizaciqta/experiment/,izvinete me.
S Windows XP Pro Sp Pack 2 sam.Ne sam go spiral 18 meseca.
Testval sam mnogo stotici programi,koeto predpolaga i stotici pati
Instal/Deinstal.
V sajtovete osnovno za software,torenti it t.n. sam "lovil" dqvol
znae kolko gadini,no XP-to ne sam go instanval nanovo.
V momenta t=25 gradusa na procesora,52 gradusa na zahranvaneto
i 48 gradusa na HD.
Vnimavaite samo da e nared ventilatora/rite,za da ne blokirat,za6toto
povredite sled tova shte sa naj-malkiq problem.
S edna duma ako ne pestite ot el.energia-ne spirajte PC-to

anonymous
Нед, 01.07.07, 12:49
Значи ако работиш на него по 3-4 часа на ден го изгасяй.Ако работиш по 7-8 10 часа не го изключвай,защото така по бързо се износва харда.За постоянна работа ти трябва и добро охлаждане,добро захранване и задължително упс.
deringer
Вто, 03.07.07, 01:03
shaman
Вто, 03.07.07, 01:37
От вси4кия този коментар едно не ми стана ясно,какво трябва де факто да се разбере(както казваше един мой познат-Кому е нужна тази простотия),да си намаля разхода на ток или да си ползвам максимално дълго време компа без проблемно.
Компютъра има амортизиращи 4асти,неща които се износват,прегряват,задръстват(вентилаторите),трябва да се дава покой когато е допустимо-сире4 в домашни условия,ако сте сървър или фирма тогава-да,но тук вси4ки(по4ти) са в домашни условия(пове4е удря в джоба).
Знаете 4е всяко едно нещо има процес на стареене(износване),няма да е ве4но,така 4е добре е да удължим живота доколкото можем на всеки един компонент от нашата машинка.Но най важния проблем според мен е къде барате.
Има ли зна4ение дали като се приберете у дома ще из4акате 20-50 сек. за да ви зареди щайгата,или 5-10 сек.(при хибернизация),така или ина4е пак ще ползвате PC то,въпроса е с какви нерви разполагате докато се зареди и най ве4е с какви пари разполагате за да посрещнете всеки един обрат в системата(и в сметката за ток и амортизация).
Споделям мнението на Хироко ,както винаги е много права и аз съм съгласен напълно с нея само ще допълня-Да не се гаси(рестартира) без при4инно или слаби нерви.
_____________________________
In The Hands of The Shaman
редактиран от shaman на 03.07.07 01:38
deringer
Вто, 03.07.07, 01:47
И има май едни неща кондензатори съпротивления...Не само кабели и надписи Windows ...Когато изстинат при повторно включва идва тока заряда почва температурата да се повишава ...рестарт не пречи тъй като вече е достигната температурата и няма рязка промяна в разряда...при неизползване на машината за дълъг период от време се прекъсва всекъв контакт с тока....Така е при всеки уред с ток има едни закони на Ом джаул-Ленц за едни ампери едни загуби ... йони неутрони протони ...потоци и т.н Или с една дума Изключвайте при буря че става лошо Моя го гаса при положение че 9 часа ме няма в нас...и поради простата причина че токовите удари са често явление...
shaman
Вто, 03.07.07, 02:20
Не е то4но така.
Новите платки са оборудвани с полимерни кондензатори,не като по старите-електролитни,бобини с феритни ядра и транзистори с много ниско дрейн сорс съпротивление които превклю4ват много по бързо.(Като цяло са много по издръжливи).
Но си прав донякъде,моята мисъл оба4е е в това 4е съм съгласен да се изклю4ва компютъра когато не се ползва,ако примерно сутрин ставаш в 07:00 и се прибираш в 18:00 4аса не е нужно през това време да е вкл. компа,също и ако замръкнеш едва ли на следващия ден ще го вкл. по рано от 11:00-12:00 4аса.През това време компа може да се изклю4и.
За пример аз си изкл.компа всяка божи ве4ер(дори и да е по дълга като тази).
_____________________________
In The Hands of The Shaman
редактиран от shaman на 03.07.07 02:31
anonymous
Вто, 03.07.07, 03:45
правило няма ,въпрос на избор.
но не съм съгласен ,че в тясна кутия компа прегрява по липсата на въздух.
това е неверно
пример са лаптопите
и някои нови модели desk na HP.
anonymous
Вто, 03.07.07, 06:36

RE: Трябва ли да се гаси компютъра след продължителна работа

” правило няма ,въпрос на избор.
но не съм съгласен ,че в тясна кутия компа прегрява по липсата на въздух.
това е неверно
пример са лаптопите
и някои нови модели desk na HP. „

Roi-миналата седмица преинсталирах лаптоп на клиент, които като го "напъне" на игри в стаята осезателно мирише на пласмаса???и това ако не е от липса на въздух остава да е от липса на храна

deringer
Вто, 03.07.07, 18:36
Както личи и от наименованието, това решение на MSI е базирано на чипсета Intel P35 Express, работи с всички нови процесори на силициевия гигант, включително бъдещите 45-нанометрови продукти, като включва и комбинирана поддръжка за DDR2 и DDR3 памет. Според официалната информация, MSI P35 Platinum Combo (на снимката) е оборудвана с много стабилно и ефективно решение за управление на захранването на процесорите, както и с модерните напоследък качествени твърдотелни кондензатори, произведени в Япония. Решението включва и други иновативни технологии като например MSI Circu-Pipe, която намалява топлоотделянето и подобрява възможностите за овърклокинг.
По информацията от MSI има и други причини за присъждането на наградата. Журито е оценило високо поддръжката за „хибридна памет”, интегрираната VoIP функционалност, изборът от качествени и производителни компоненти, гъвкавите BIOS настройки, ефективния и безшумен дизайн на охлаждането и пълния набор от комуникационни опции.
Повече за цените и наличността на MSI P35 Platinum Combo дъното може да се научи от дистрибуторите на марката в страната Солитрейд и К&К Електроникс.
Това е статия както става ясно твърдотелните кондензатори навлизатно това не е причина да не гасим компа защото макар и дългия живот който им се дава...аз даже онзи ден запоявах такива...са си кондензаториhttp://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80 Има много материали по въпроса за магданоза.
anonymous
Сря, 25.07.07, 14:17
Статията е много добра и изчерпателна,но наистина не споменавате нищо за поддръжката при проносимите компютри? Във форума на Аксаково прочетох,че е добре определени детайли да се прочистват и подменят с цел незадържане на прах - радиатора например. Това възможно ли е при нотбук?
anonymous
Сря, 25.07.07, 15:14
в Америка Лаптопите работят поне 5 чжаса на ден ,всеки ден,А десктопите изобщо не се изключват.
надяване се че ще прегреят -мат хубава гаранция и ги сменят веднага ,ама не се сбъдва.
От време на време обаче чувам гаф с некоя дефектна партида процесори или друго-и тогава с хиляди се сменят,но е рядко.
така си е .Експлоатация и на хората и на щаигите е жестока
и някак издържаме.
шибан капитализам
И ако вместо бракуване -ги купуват недобросъвестни бг търговци за по 20 лева,то причината ми се изяснява.
дефекни пертиди.
вехтошарски магазини и мамене на хората.
редактиран от anonymous на 25.07.07 15:16
anonymous
Пет, 03.08.07, 02:24
Не съм сигурен но това си е от загряването по добре въри на лекар за пц-та.А до тези дето си спорят за гасене само да спомена че веднъж четох в някаква книжка на микрософт май беше за новаци, та на първата страница пишеше
"КОМПЮТЪРЪТ ВИ ОБИЧА ДА Е ВКЛЮЧЕН" !
anonymous
Вто, 04.09.07, 18:29
Сложи си Windows NT и може да не го изключваш 10 години !!!

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.