download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Picto-Selector 1.8.31


Създаване на PECS карти (за деца-аутисти)


Изтегли (339124 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: Martijn van der Kooij
Лиценз: Freeware
ОС: Windows 7/8/10 
Големина: 339124 KB
Обновен на: 27.09.2023 от stefankr
2720 показвания, 60 сваляния  Статистики


Публикации в списанието


няма публикации
 

Чрез този софтуер можете да създадете собствени ПЕКС карти. Може да е от полза на учители и родители, работещи с деца с первазивното разстройство на развитието или с нарушения на аутистичния спектър.

Picto-Selector улеснява създаването на визуални графики за комуникация чрез размяна на картинки (т.н PECS карти) чрез: огромната колекция от изображения, които съдържа, опциите за бързо търсене на необходимите снимки, автоматичното преоразмеряване в зависимост от броя редове и колони, повторно използване на по-рано създадени карти. Разполагате с шаблони, към които добавяте снимки. Всеки лист може да бъде отпечатан. Символите могат лесно да се избират от списък и да се поставят между съществуващите изображения, което го прави изключително лесно да се променят съществуващите картинки. Лесно може да ги надпишете на български език.

от автора: "Визуалните графики са отлични инструменти в процеса на обучение на хора с определени нарушения в развитието, като Первазивното разстройство на развитието (Pervazive Developmental Disorders, PDD) или нарушения на аутистичния спектър (ASD).

Тези хора обикновено отлично мислят визуално. Те разбират и запомнят по-добре информацията, която им се представя чрез образи.

Визуалните графици се основават на последователното представяне на поредица от задачи, ясна и опростена форма, като за това обикновено се използват пиктограми за улесняване на схематичното представяне без излишна допълнителна информация.

Визуалните графики помагат на тези хора да разберат ситуациите и да знаят какво се очаква от тях, като по този начин намалява безпокойството, което генерира новото и неочакваното. С визуални графики им помагате да предвиждат различните събития, които ще се случат. Използвайки този вид графики, им помагате да дадат ред на техния свят и да подобрят аспектите на тяхното емоционално благополучие."


Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.