download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Download.BG с "Премиум достъп"

Виж новината
<1 2 3 4 5 6 7 8 >

Автор
Съобщение
karadzha
Съб, 20.12.08, 11:33
” Точката не трябва да е в линка. Не го намира така. Промених го в цитата, за да ме разбереш, ако пиша объркано. „

 То си е ясно, че никой браузър няма да го намери тъй. Маха се точката и няма проблем. Грешката не е моя, а на правописа. Стандартът, на същия трябва да бъде обновен

anonymous
Съб, 20.12.08, 11:34
” Dw.bg определено ще придобие до някаква степен музейност с новата политика, но смея ли да кажа нещо.. като се има предвид това?:

Мисля, че можеш спокойно да си изразиш мнението. Какво като имаш подарък премиум? Май не е много правилно само заради това да не казваш каквото мислиш (без да обиждаш, разбира се). Имаш си все пак и лично мнение.
Собствениците на сайта са наясно с възможните последици от въвеждането на премиум. Сигурно и повече възможности са разгледали от всеки от нас. И - правилно или не - са взели това решение. Когато разбрах за него, не знаех защо са го взели - първата ми реакция беше "и тия за пари само мислят". Но момчетата си обясниха защо правят платен достъпа. Проблемът в случая е, че не е социално справедливо, тъй като има доста хора с много, ама наистина много ниски доходи, и с интернет скорост на костенурка, за да им е по-евтино. Но не е и социално справедливо някой да работи за без пари.
Много мисли имам по тая тема....
snisoftware
Съб, 20.12.08, 11:37
Всеки ден ще има нови статии. И то не една.
anonymous
Съб, 20.12.08, 11:37
” То си е ясно, че никой браузър няма да го намери тъй. Маха се точката и няма проблем. Грешката не е моя, а на правописа. Стандартът, на същия трябва да бъде обновен
Ами дай да правим тогава нов стандарт .
Сериозно. В базата данни за правопис на текстообработващата програма да се въведе такова правило - като има http://something.somwhere да писка, ако се сложи точка или запетая в края на адреса.
редактиран от anonymous на 20.12.08 11:38
редактиран от anonymous на 20.12.08 11:38
редактиран от anonymous на 20.12.08 11:39
nutter
Съб, 20.12.08, 11:45
Ето какво мисля: Не, не е правилно. По начало цялата общност на dw.bg се върти около свободен достъп до софтуер като в това число влиза и безплатния. Когато един разработчик има за цел да популяризира продукта си според вас в сайт със свободен, широк достъп ли ще го публикува или в сайт с ексклузивен достъп, който реално не предлага нищо повече от всеки софтуер портал(освен, че е на български, разбира се, но други български не знам така или иначе)? В "безплатен софтуер" представката "без" до голяма степен изчезва и това предполагам, че ще отблъсне не само голям брой сегашни, но и много потенциални нови потребители. По въпроса с парите няма да коментирам, защото съм напълно наясно, че поддръжката на уеб-сайт и т.н. въобще не е евтина, но ако някой наистина е толкова влюбен в сайта и има финансови възможности едно бутонче "donate" щеше да е по-удачно от принудителното заплащане на сумата от 2,40 на месец.

П.П. в предния пост ме мързеше да пиша много и наистина постъпих неправилно да се включвам като "на всяка манджа мерудията", за което се извинявам.
Весели празници!

[edit] Моя грешка... на второ четене сайта предлага нещо повече в това програмите да могат да се публикуват на диска със списанието, но крайния потребител от гледна точка на интернет отново няма да е задоволен. :?

редактиран от nutter на 20.12.08 11:47
редактиран от nutter на 20.12.08 12:04
редактиран от nutter на 20.12.08 12:12
karadzha
Съб, 20.12.08, 11:55
” Ами дай да правим тогава нов стандарт .
Сериозно. В базата данни за правопис на текстообработващата програма да се въведе такова правило - като има http://something.somwhere да писка, ако се сложи точка или запетая в края на адреса. „
 
 Хубавите работи не стават бързо (особено като са и правилни). А и не е само това. Може да ми се обидят преводачите (или преводача) на ХР, но има термини, които трябва да са със съвсем други имена. (Няма да скрия, че словотворчеството ми е слабост, но в случая говоря за точност в смислово отношение.)
anonymous
Съб, 20.12.08, 12:55
Моето мнение е, че въвеждането на платен достъп ще намали драстично посещеният тук, независимо, че и свободните потребители ще могат да правят много неща. От друга страна, ще се намалят тъпите коментари, макар че който плаща, той ще има право да коментира и може някой път да се получи неприятен ефект - някой да напише глупост и който наистина знае нещо да не може да каже каква е истината.
anonymous
Съб, 20.12.08, 14:43
Здравейте! Чета коментарите и някак си ми става ТЪЖНО! Не , не за сайта , той ще се оправи , ще преболедува и всичко ще е ОК! Тьжно ми е за нас бьлгарите! И както винаги имам и история за случая. Ще ви я разкажа: /какво да правя като много помня и нищо не се трие от моята памет/
  Преди много години пускахме един много голям завод/комбинат/. При мен работеше едно много свестно момче - страшно разбрано , много трудолюбиво и абсолютен шлосер!Та то ,когато имаше свободно ,време все четеше английски . Бяхме приятели ,независимо че ми беше подчинен и по-мальк! Ведньж го питам: Вальо , абе за какво си го зарьпал този английски/ това беше някьде кьм 1982-83 г/? Той ми вика : Аз рано или кьсно ще се махна от тук , трябва да зная език ! Викам му - ти много, много недей да приказваш така./ При нас имаше много руснаци и всичко се знаеше./Минаха години , аз почнах друга работа , после частен бизнес и веднаж може да е било някьде кьм 1997-98 г една вечер се звьни у нас и кого да видя наш Вальо!!! Естествено посрещане както трябва и т,н. Та той ми разказа своята история!: Избягал от Бьлгария една година преди демокрацията през 1988 през Триест/в интерес на истината аз знаех/ Лагер , работа каквато хване , някаква си католическа организация и най- после заветната Америка . Надьлго и нашироко ми разказва своите патила - какво правил , как работил и т.н. В крайна сметка успял и тук е в БГ да си вземе булката , която през цялото време го чакала. От тази дьлга история едно нещо ми направи силно впечатление , което ми разказа и тогава, не можех да го повярвам , мислех че се бьзика! КОГАТО СЕ МЬЧЕЛ В ЖИВОТА И БАВНО УСПЯВАЛ , ВСИЧКИ ОКОЛО НЕГО ГО ПОЗДРАВЯВАЛИ И ОКУРАЖАВАЛИ , КОГАТО НЕЩО ПОСТИГАЛ- БИЛО ТО КОМШИИ, КОЛЕГИ , БЛИЗКИ И ДАЛЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ! ВСЕКИ МУ ОКАЗВАЛ НЯКАКВА ПОДКРЕПА! Много пьти сьм мислил вьрху това!!! Казвам ви го сьвсем честно! В крайна сметка стигнах до следния извод: Американците в никакьв случай не са по- малко зависливи от нас , в никакьв случай! В тези си свои действия те влагат сьвсем практичен интерес, който е : Ако всички около теб просперират - ТЕ ЩЕ ИЗДЬРПАТ И ТЕБ!!!Ако е сьсед , ще бутне едно рамо някьде , някога, ако е колега ще те светне как и ти да го направиш , ако е приятел може в някой труден момент да те дрьпне!
  Какво става тук? Точно обратно! Ако някой се засили , ще му сложим крак , ако някой измисли нещо , ще го оплюем ще го обезкуражим, колкото се може повече и т. н. Ето това сме ние тук , балканците! Между нашите дьржави тук на Бьлканите е сьщата история! Тьжна работа ! Тази тема и мненията кьм нея е доволен пример, за това което написах! ЖАЛКО!
  Когато са казвали за тьмен бьлкански субект , навярно са имали предвид някакьв сборен образ от всички тук ,които се отнасят отрицателно кьм идеята на този славен колектив. Много от тях са ползвали техните сьвети , техните програми и т. н. , поне заради това трябва човек да им даде някакьв шанс с тази мизерна сума! Знам какво си мислят тези хора , както много други в подобни случаи : " Тези дяволи по- умни ли са от мен , че ще трябва да им давам пари" Наистина ТЬЖНО!!!
редактиран от anonymous на 20.12.08 14:50
редактиран от anonymous на 20.12.08 14:51
редактиран от anonymous на 20.12.08 18:20
anonymous
Съб, 20.12.08, 16:49
Аз ще давам тези пари защото всички или почти вшки програми сам ги свалял от тук и също много полезни теми има .
karadzha
Съб, 20.12.08, 18:17
” Здравейте! Чета коментарите и някак си ми става ТЪЖНО! Не , не за сайта , той ще се оправи , ще преболедува и всичко ще е ОК! Тьжно ми е за нас бьлгарите! И както винаги имам и история за случая. Ще ви я разкажа: /какво да правя като много помня и нищо не се трие от моята памет/
  Преди много години пускахме един много голям завод/комбинат/. При мен работеше едно много свестно момче - страшно разбрано , много трудолюбиво и абсолютен шлосер!Та то ,когато имаше свободно ,време все четеше английски . Бяхме приятели ,независимо че ми беше подчинен и по-мальк! Ведньж го питам: Вальо , абе за какво си го зарьпал този английски/ това беше някьде кьм 1982-83 г/? Той ми вика : Аз рано или кьсно ще се махна от тук , трябва да зная език ! Викам му - ти много, много недей да приказваш така./ При нас имаше много руснаци и всичко се знаеше./Минаха години , аз почнах друга работа , после частен бизнес и веднаж може да е било някьде кьм 1997-98 г една вечер се звьни у нас и кого да видя наш Вальо!!! Естествено посрещане както трябва и т,н. Та той ми разказа своята история!: Избягал от Бьлгария една година преди демокрацията през 1988 през Триест/в интерес на истината аз знаех/ Лагер , работа каквато хване , някаква си католическа организация и най- после заветната Америка . Надьлго и нашироко ми разказва своите патила - какво правил , как работил и т.н. В крайна сметка успял и тук е в БГ да си вземе булката , която през цялото време го чакала. От тази дьлга история едно нещо ми направи силно в печатление , което ми разказа и тогава, не можех да го повярвам , мислех че се бьзика! КОГАТО СЕ МЬЧЕЛ В ЖИВОТА И БАВНО УСПЯВАЛ , ВСИЧКИ ОКОЛО НЕГО ГО ПОЗДРАВЯВАЛИ И ОКУРАЖАВАЛИ , КОГАТО НЕЩО ПОСТИГАЛ- БИЛО ТО КОМШИИ, КОЛЕГИ , БЛИЗКИ И ДАЛЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ! ВСЕКИ МУ ОКАЗВАЛ НЯКАКВА ПОДКРЕПА! Много пьти сьм мислил вьрху това!!! Казвам ви го сьвсем честно! В крайна сметка стигнах до следния извод: Американците в никакьв случай не са по- малко зависливи от нас , в никакьв случай! В тези си свои действия те влагат сьвсем практичен интерес, който е : Ако всички около теб просперират - ТЕ ЩЕ ИЗДЬРПАТ И ТЕБ!!!Ако е сьсед , ще бутне едно рамо някьде , някога, ако е колега ще те светне как и ти да го направиш , ако е приятел може в някой труден момент да те дрьпне!
  Какво става тук? Точно обратно! Ако някой се засили , ще му сложим крак , ако някой измисли нещо , ще го оплюем ще го обезкуражим, колкото се може повече и т. н. Ето това сме ние тук , балканците! Между нашите дьржави тук на Бьлканите е сьщата история! Тьжна работа ! Тази тема е доволен пример, за това което написах! ЖАЛКО! „

 Много добре казано. Само мога да вметна (уточня), че по-правилно е да се каже "това сме ние, българите". Нас не може да ни бие никой в много от положителните ни страни, но и откъм завист никой не може. За да бъда по-точен, трябва да кажа, че това не се отнася за сънародниците ни от Бургас (те са башка българи - помагат си далеч повече отколкото останалите ни сънародници).
 Хубаво щеше да е, да сме всички повече бургазлии (уви, нямам нищо общо като родство с тоя град) и по-малко българи!

<1 2 3 4 5 6 7 8 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.